Straatjutten en Kansen vangen

Ideeën liggen op straat! Soms struikel je er letterlijk over. Het is alleen de kunst om ze te zien, om ze op te merken want soms zijn ze op het eerste oog niet opmerkelijk…

Straatjutten houdt in dat we een dag(deel) wandelen door een interessant gebied of interessante stad en we onze ogen goed open houden. Fotocamera in de aanslag.
Dit onder leiding van een ervaren gids die de principes van het creatief denken van haver tot gort onder de knie heeft.
Hij maakt je opmerkzaam op dat vreemde reclamebord waarop iets staat dat je op meer manieren kunt interpreteren of op een handig bedachte constructie om te voorkomen dat een parasol op een terras omwaait enz.

Achter al deze oplossingen zit een bepaald idee of principe: dat principe kun je ook toepassen op andere problemen, jóuw problemen of de problemen van jouw organisatie.
Na het straatjutten komen we ergens tezamen en inventariseren we alle oplossingen en kijken welke oplossingen het best bruikbaar zijn voor ‘ons’ probleem.

Deze training wordt gegeven in samenwerking met Richard Stomp, de uitvinder van straatjutten.

Hetzelfde principe wordt ook toegepast bij het zogenaamde ‘kans vangen’: een dagje in een pretpark. Genieten van attracties, maar ook kijken naar bijzondere verschijnselen, reclame uitingen, objecten enz. Opnieuw: foto’s maken en na afloop kijken of er bruikbare oplossingen bij zitten voor een prangend probleem.

Investering: € 255,- per persoon (excl. BTW, inclusief toegangsprijs)